ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γενικές Ερωτήσεις

 

Τι είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία;

Απάντηση:

Η υπέρυθρη ακτινοβολία ή υπέρυθρες ακτίνες είναι ένα τμήμα του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Στο φάσμα αυτό τοποθετούνται ως μικρότερη συχνότητα στην προέκταση της κόκκινης ορατής ακτινοβολίας, εξ ου και το όνομα «υπέρυθρες» (υπό του ερυθρού).Το μήκος κύματός τους κυμαίνεται από το 1 χιλιοστό έως τα 700 νανόμετρα, όπου ξεκινά το ορατό φάσμα. Συνήθως εκπέμπονται από όλα τα σώματα που έχουν κάποια θερμοκρασία. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με την ταλάντωση των σωματιδίων από τα οποία αποτελείται, η οποία αφορά τη θερμική ενέργεια του σώματος

 

Είναι υγιεινός τρόπος θέρμανσης ;

Απάντηση:

Η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, κάποιες εκ των οποίων, όπως η υπεριώδης, είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ άλλες όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο αλλά αντιθέτως λειτουργούν ευεργετικά. Μία τέτοια μορφή ακτινοβολίας είναι η υπέρυθρη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται σε πληθώρα ευεργετικών για τον άνθρωπο ιατρικών εφαρμογών και κατά συνέπεια, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου, δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση για την ανθρώπινη υγεία από την εγκατάσταση πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης στα σπίτια.
Η υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελεί το κύριο μέρος της ηλιακής, την οποία και δεχόμαστε όλοι καθημερινά ενώ αντίθετα, το υπεριώδες μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται η μακρά έκθεση σε αυτό. Σημειώνεται ότι από το σύνολο του 1kW ενέργειας περίπου που δεχόμαστε από τον ήλιο στο ζενίθ του, τα 527W είναι υπέρυθρη ακτινοβολία, τα 445W ορατό φως και τα 32W είναι η υπεριώδης ακτινοβολία. Συνεπώς, η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν διαφέρει σε τίποτε από την οικεία, ευεργετική θερμότητα που δεχόμαστε από τον ήλιο στην καθημερινότητά μας και φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο.

 

Είναι οικονομικός τρόπος θέρμανσης;

Απάντηση:

Με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης DECORED πετυχαίνετε μέγιστη θερμική απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερμότητα εκπέμπεται απευθείας στα σώματα χωρίς τη θέρμανση του ενδιάμεσου αέρα, πετυχαίνοντας ομοιόμορφη θερμοκρασία μέσα στο χώρο και μέγιστη οικονομία. Επίσης δεν απαιτείτε η καύση κάποιου υλικού ούτε η ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση τους απο τεχνικό.

 

Είναι ασφαλής για τα παιδιά ;

Απάντηση:

Tα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά καθώς δεν υπάρχει περίπτωση εγκαύματος σε πιθανή επαφή. Αυτό οφείλεται στο ότι το πάνελ, ως κακός αγωγός της θερμότητας, δεν προλαβαίνει να αναπληρώσει την ενέργεια που «τράβηξε» το χέρι μας από το πάνελ κατά την επαφή, ώστε να συνεχίσει να του μεταδίδει και άλλη ενέργεια, και έτσι προλαβαίνουμε να απομακρύνουμε το χέρι μας πριν νιώσουμε καν άσχημα. Η εταιρεία μας προτείνει πάνελ με γυαλί με όριο τους 120 βαθμούς, σεβόμενη πάντα και ακολουθώντας πιστά το όριο της νομοθεσίας για την τοποθέτηση πάνελ κάτω απο 1,80μ ύψος. Οι εσωτερικοί θερμοστάτες των πάνελ μας, δεν επιτρέπουν την θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 105 βαθμούς με υλικό τη λαμαρίνα και τους 120 βαθμούς με υλικό το γυαλί. Έτσι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος.

 

Τι κόστος εγκατάστασης και συντήρησης έχουν ;

Απάντηση:

Μηδενικό, αφού μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα από τον αγοραστή, και δεν χρήζουν συντήρησης. Είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση θερμοστάτη χώρου.

 

Τι διαστάσεις και ισχύ έχουν;

Απάντηση:

Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης DECORED παράγονται σε ισχύ 450w, 650w, 900w. Οι διαστάσεις των θερμαντικών στοιχείων είναι 60x60εκ ,90x60εκ και 110x60εκ σε πλαίσια αλουμινίου και θερμαινόμενες επιφάνειες από γυαλί και καθρέπτη ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών

diastaseis

 

Μπορώ να τα μεταφέρω;

Απάντηση:

Η μεταφορά των πάνελ DECORED είναι πολύ εύκολη καθώς η τοποθέτηση τους γίνεται με απλές βίδες. Συνδέεται έναν θερμοστάτη χώρου ή στην πιο απλή του μορφή έναν θερμοστάτη πρίζας και τοποθετείτε το καλώδιο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Πως καθαρίζονται;

Απάντηση:

Ο καθαρισμός τους είναι απλός και γρήγορος και γίνεται με ένα μαλακό πανί.

 

Μπορώ να εκτυπώσω κάτι επάνω στο πάνελ;

Απάντηση:

Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης DECORED μπορούν να αποτελέσουν ένα έργο τέχνης στο χώρο σας. Επιλέξτε το θέμα φωτογραφία που σας αρέσει και θα το εκτυπώσουμε με υψηλή ανάλυση και άριστη ποιότητα. Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι πιστοποιημένα για τη μη τοξικότητα τους και την καταλληλότητα τους για χρήση σε σχολεία και παιδικά δωμάτια. Εκτός απο την ψηφιακή εκτύπωση, μπορείτε να αποτυπώσετε οποιαδήποτε φωτογραφία ή μοτίβο επάνω στο γυαλί με την σύγχρονη μέθοδο της CNC αμμοβολής, η οποία με τη χρήση κόκκων άμμου οι οποίοι εκτοξεύονται με τη δύναμη του αέρα, αφήνουν το αποτύπωμα τους στην επιφάνεια του γυαλιού.

 

Tοποθετούνται οπουδήποτε στο χώρο μου;

Απάντηση:

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης μπορούν να εγκατασταθούν στον τοίχο ή στο δάπεδο με τη χρήση επιδαπέδιας βάσης, ώστε να μπορείτε να τα μετακινείτε σε όλους τους χώρους, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

Πως απομακρύνεται η μούχλα και η υγρασία;

Απάντηση:

Με την Υπέρυθρη Θέρμανση δεν ζεσταίνεται ο αέρας στο χώρο, αλλά τα δομικά στοιχεία και τα στερεά αντικείμενα. Η ζέστη εισχωρεί μέσα στους τοίχους κρατώντας τους θερμούς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υγροποιείται ο αέρας στην επιφάνειά τους, αλλά και να στεγνώνει η όποια υγρασία είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό τους.